• Okresné kolo vo futsale
          • Okresné kolo vo futsale

          • Dňa 16.10.2023 sa naša škola zúčastnila okresného kola vo futsale. V troch zápasoch po dvoch výhrach (5:1 a 6:0) a jednej prehre (3:4) sme obsadili 2. nepostupové miesto v skupine.

            Našu Školu reprezentovali:

            Adam Marčišin, Oleg Druga, Patrik Vojtko, Samuel Scheibel,Oliver Balucha, Rastislav Kotulič, Sebastián Valčák, Jakub Jurašek, Peter Balaník

            Vypracoval: Mgr. Matej Vernarský

            vedúci akcie

        • Informačno-študijný pobyt v Bruseli
          • Informačno-študijný pobyt v Bruseli

          • V dňoch 2. – 4.10. 2023 som mal tú česť  zúčastniť sa informačno-študijného pobytu v Bruseli v rámci ceny ZEK. S veľkým nadšením som ponuku prijal a stal sa tak jedným z 25 mladých ľudí, ktorí našu krajinu mohli reprezentovať pred mnohými európskymi inštitúciami. V prvý deň návštevy sme sa oboznámili s krásami hlavného mesta Belgicka,  navštívili sme množstvo historických a kultúrnych pamiatok. Hlavný bod nášho programu sa začal v utorok ráno návštevou Európskej rady. Slovák pracujúci na pozícii blízkej predsedovi Európskej rady Charlesovi Michelovi nás sprevádzal budovou Európskej rady. Oboznámil nás s fungovaním tejto inštitúcie. Pri otvorenej diskusii v jednej zo zasadacích miestností nám prezradil detaily práce Charlesa Michela, ako aj svojej vlastnej práce Ďalšou inštitúciou, ktorú sme navštívili bola Európska komisia; budova Berlaymontu. Náš sprievodca pán Krchňavý nás ochotne previedol budovou, obohatil nás zaujímavými informáciami, ukázal miesta, ktoré nám doteraz boli známe iba z televízie. Poobede nasledovala beseda v druhej budove EK; Charlemagne. Pán Petr Mooz nám predstavil a odprezentoval veľmi zrozumiteľne fungovanie EÚ, princíp jej fungovania, úlohy každej z inštitúcií. Taktiež nám predstavil základné informácie o rozpočte či financovaní EÚ. Ďalším bodom programu dňa bola prezentácia pána Petra Stana, hovorcu pána Josepha Borella, o bezpečnostnej a zahraničnej politike EÚ. Táto prezentácia bola nesmierne pútavá a zaujímavá, čo vyvolalo aj množstvo otázok a rozprúdila sa tak veľmi zaujímavá a obohacujúca diskusia. Poslednou zastávkou bolo Návštevnícke centrum Experience Europe centre s množstvom interaktívnych stanovíšť. V stredu sa náš program začínal opäť v budove EK; Charlemagne. Príchod do každej budovy bol sprevádzaný bezpečnostnou kontrolou. Začínali sme besedou o environmente a Green Deale. Túto tému nám obšírne predstavil pán Robert Konrad. Potom nasledovala veľmi zaujímavá diskusia s členkou kabinetu eurokomisára Maroša Šefčoviča, Gabrielou Kećkéšovou. Dopodrobna nám opísala agendu pána Šefčoviča, oboznámila nás aj s jej prácou ako aj všeobecne s prácou eurokomisárov a Európskej komisie ako takej.

            Som veľmi vďačný za to, že som mal takúto jedinečnú a nezabudnuteľnú príležitosť spoznať a pochopiť prácu EÚ z takejto tesnej blízkosti. Návšteva bola veľmi obohacujúca a vyvolala mne omnoho väčší záujem o dianie aj na európskej politickej scéne a pomohla mi uvedomiť si dôležitosť jednoty v týchto neľahkých časoch.

            Róbert Mészáros

        • Suit Up Day
          • Suit Up Day

          • Dňa 13.10. sa naša škola zapojila do Medzinárodného dňa spoločenského obliekania známeho ako Suit Up Day. Žiaci a učitelia vymenili svoje štandardné oblečenie a hodili sa do gala. Slávnostným oblečením  sme oslávili obyčajný deň, neobyčajným spôsobom a pripomenuli si, že slušnosť patrí ešte stále do školských lavíc.

            Martin Orlovský

        • EXKURZIA ČOV LIPANY
          • EXKURZIA ČOV LIPANY

          • Dňa 11.10.2023 sme sa so žiakmi III.B triedy študijného zamerania Technické zariadenia budov, zúčastnili odbornej exkurzie na čistiarni odpadových vôd v Lipanoch.Žiaci mali možnosť vidieť mechanicko - biologickú technológiu čistenia odpadových vôd, kde vyčistená voda je vypustená priamo do rieky Torysa.  Exkurziou nás sprevádzal a odborný výklad zabezpečil pán Mgr. Babík a jeho kolektív , za čo im veľmi pekne ďakujeme. Verím, že daná exkurzia bola pre žiakov prínosom a pomôže im v ďalšom štúdiu odborných predmetov na našej škole.

            Exkurziu zabezpečila Ing. Adriana Poušová.

        • Optické klamy. MATFYZ HRAVO
          • Optické klamy. MATFYZ HRAVO

          • Dňa 5.10.2023 sa žiaci 4.A a 4.C zúčastnili interaktívnej výstavy „Optické klamy. MATFYZ HRAVO“. V rámci edukačného programu vo Vedecko-technickom centre si žiaci objasnili fungovanie fyzikálnych zákonov, precvičili svoje logické myslenie na interaktívnych exponátoch z vedy, techniky, matematiky, fyziky, mechaniky či biológie. Keďže žiakov výstava zaujala, veríme, že Slovenské technické múzeum ešte navštívime.

            Spracovali: Ing. Ivana Sivák Hroncová, PhD., Mgr. Daniela Mária Žilková

        • MESIAC ÚCTY K STARŠÍM- Čo pre mňa znamenajú starí rodičia?
          • MESIAC ÚCTY K STARŠÍM- Čo pre mňa znamenajú starí rodičia?

          • Nástupom mesiaca október sa snažíme o to, aby naša mladá generácia nezabúdala na svojich predkov, na starších a tých, 

            ktorí nám odovzdávajú svoje skúsenosti, múdrosti, rady a zanechávajú v nás lásku a pokoj. Čo pre našich mladých znamenajú starí rodičia? 

            Naši prváci písomne vyjadrili svoje vyznania k tejto generácii v angličtine, zamysleli sa a veríme, že svoj postoj k starším bude pokračovať aj v dobrých skutkoch.

             Spracovala: Mgr. O. Kochanová

        • Exkurzia - Mestská pamiatková rezervácia Košice
          • Exkurzia - Mestská pamiatková rezervácia Košice

          • Dňa 29. 9. 2023 sa žiaci IV.B triedy zúčastnili prehliadky historického centra mesta Košíc. Prezreli si pamiatky, ktoré tvoria Mestskú pamiatkovú rezerváciu. Pristavili sme sa pri Dóme svätej Alžbety, Kaplnke svätého Michala, Urbanovej veži, Štátnom divadle, Trojičnom stĺpe so súsoším svätej Trojice- Immaculaty, Župnom dome, Radnici, Levočskom dome, Žobrákovom dome a Andrášiho paláci. O každej tejto pamiatke mali žiaci pripravené zaujímavé informácie, ktoré prezentovali pred kolektívom triedy.

            Exkurzie sa zúčastnilo 22 žiakov pod vedením Ing. Zbiňovskej.

        • EDJ- Exkurzia v Britskom centre knižnice P.O. Hviezdoslava
          • EDJ- Exkurzia v Britskom centre knižnice P.O. Hviezdoslava

          • Dňa 21.9 sa naša jediná chlapčenská trieda III.B ocitla medzi prameňmi poznania- knihami. V rámci EURÓPSKEHO DŇA JAZYKOV sme navštívili BRITSKÉ CENTRUM knižnice P.O.Hviezdoslava.

            V tejto historickej budove, kde sa kedysi nachádzala jediná meštianska škola, sme si vypočuli informácie o cudzojazyčnej literatúre, učebniciach a taktiež o histórii priestorov, v ktorých sme sa chvíľu zdržali.

            Veríme, že aj tých najväčších "odporcov čítania"  časom zaujme dobrá kniha a ich kroky poputujú aj práve do tejto knižnice.

            Spracovala: Mgr. Kochanová

        • Deň pozitívneho myslenia a čokolády
          • Deň pozitívneho myslenia a čokolády

          • ,,Teraz je už aj vedecky potvrdené, že pozitívne myslenie je 100-krát účinnejšie než negatívne.” (Michael Bernard Beckwith)

            13. september je Dňom pozitívneho myslenia a Medzinárodným dňom čokolády. Septembrová 13-tka nie je nešťastným číslom, ale naopak, má pôsobiť pozitívne. Pripomenuli sme si tento deň rozhlasovou reláciou o význame pozitívneho myslenia na každého z nás a kúskom najobľúbenejšej sladkosti na svete, čokolády. Pozitívne naladení začíname nový školský rok 2023/2024.

                                                                                Ing. Valéria Tomášová

        • Prešov model show
          • Prešov model show

          • V piatok, 8. septembra 2023 sa vybraní žiaci našej školy z odboru geodézie a staviteľstva spolu s Ing. Komarovou a Ing. Turekovou zúčastnili akcie s názvom Prešov model show, ktorá sa konala na ZŠ Sibírskej v Prešove. Naši žiaci predstavili svoju školu deviatakom ale aj mladším ročníkom, ktorí mali záujem. Prezentácia školy prispela k jej zviditeľneniu medzi žiakmi ZŠ. Niekoľko žiakov avízovalo štúdium na našej škole, z čoho sa veľmi tešíme. Našim pedagógom a žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Ing. Komarová

        • SPRÁVA Z ÚČELOVÉHO CVIČENIA
          • SPRÁVA Z ÚČELOVÉHO CVIČENIA

          • Dňa 07.09.2023  sa žiaci druhého ročníka zúčastnili účelového cvičenia. Cvičenie začalo na školskom dvore SPŠ Stavebnej, kde prebehla prezenčná kontrola a oboznámenie žiakov s programom cvičenia. Následne sme sa turistickým pochodom presunuli na miesto konania – Haniska - Borkut.

            Cieľom účelového cvičenia bolo prehĺbenie vzťahu žiaka k prírode a k organizačno-technickým zručnostiam. Za slnečného počasia žiaci s ochotou pristúpili k plneniu zadaných úloh a tým naplnili tento cieľ.

            Inštruktori: Ing. Valéria Tomášová, Ing. Mária Vrbenská

            Vedúci akcie: Mgr. Vernarský

        • SPRÁVA Z ÚČELOVÉHO CVIČENIA
          • SPRÁVA Z ÚČELOVÉHO CVIČENIA

          • Dňa 06.09.2023  sa žiaci prvého ročníka zúčastnili účelového cvičenia. Cvičenie začalo na školskom dvore SPŠ Stavebnej, kde prebehla prezenčná

            kontrola a oboznámenie žiakov s programom cvičenia. Následne sme sa turistickým

            pochodom presunuli na miesto konania – Prešovská kalvária.

            Cieľom účelového cvičenia bolo prehĺbenie vzťahu žiaka k prírode a k organizačno-technickým zručnostiam. Žiaci s ochotou pristúpili k plneniu zadaných úloh a tým naplnili tento cieľ.

            Inštruktori: Mgr. Jaroslav Krištof, Ing. Kubanková, Mgr. Dana Rázusová

            Vedúci akcie: Mgr. Vernarský

        • ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM
          • ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM

          • zapojili sme sa do programu ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM, ktorý organizuje slovenská nadácia pre UNICEF.  Účasťou v programe získala naša škola certifikát, ktorý je známkou toho, že škola je vnímavá voči potrebám detí, tých, ktoré navštevujú našu školu, ale aj detí v núdzi v rôznych krajinách sveta. Žiaci III. A absolvovali vzdelávaciu aktivitu zameranú na klimatické zmeny Ako dokážeme prispieť k EKO riešeniam a ukázali, že sa vedia orientovať na ekologické riešenia a perspektívnu budúcnosť. Ďakujeme za aktivitu.

            Mgr. Adela Kolpaková

        • ZAČIATOK šk. roka 2023/2024
          • ZAČIATOK šk. roka 2023/2024

          • Vážení rodičia a žiaci,

             

             

             

            otvorenie nového školského roka 2023/2024 sa uskutoční 4.IX. 2023

            • pre 1. ročník o 8:30 hod.
            • pre 2. - 4. ročník o 9:00 hod.

            v triedach:

            I.A - m.č. 109, I.B - m.č. 75, I.C - m.č. 82,

            II.A - m.č. 103, II.B - m.č. 104, II.C - m.č. 39,

            III.A - m.č. 78, III.B - m.č. 30, III.C - m.č. 105,

            IV.A - m.č. 81, IV.B - m.č. 31, IV.C - m.č. 110.

             

            Menný zoznam žiakov prvého ročníka bude zverejnený na informačnej tabuli po vstupe do školy.

            Účelové cvičenie pre 1. a 2. ročník sa uskutoční: 6.9. 2023 pre 1.ročník, 7.9. 2023 pre 2.ročník.

        • Oznam pre stravníkov
          • Oznam pre stravníkov

          • Súkromná školská jedáleň, 17.novembra 3723/13, Prešov

            IČO: 53390920

             

             

            O Z N A M   P R E   S T R A V N Í K O V

             

            Stravníci, ktorí majú preplatky z minulého šk.roka,

            sú automatický prihlásení na stavu od 4.9.2023.

            Zameniť jedlo alebo odhlásiť sa zo stravy je potrebné do

            31.8.2023 do 12.00 hod.

             

            V prípade otázok kontaktujte prosím p.Buzogaňovú na telefónnom čísle  0911315498 .

        • TOP žiaci školy
          • TOP žiaci školy

          • Pozrite si najlepších TOP žiakov našej školy, ktorí boli za svoju snahu a prácu ocenení vedením školy. Srdečne blahoželáme!!!