• Správa z okresného kola vo volejbale
          • Správa z okresného kola vo volejbale

          • Dňa 30.1.2023 sa naša škola zúčastnila okresného kola vo volejbale. V silnej konkurencií a po bojovných výkonoch sa naše zmiešané družstvo chlapcov a dievčat umiestnilo na 5 mieste.

            Našu Školu reprezentovali: Adriána Franková, Tatiana Jankovská, Viktória Straková, Melánia Vargová, Erik Jančuš, Matúš Pančák, Sebastián Revický, Aleš Seman, Alexander Szüč

            Vypracoval: Mgr. Matej Vernarský

        • Krajské kolo Ekonomickej olympiády
          • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

          • Naši študenti – Rastislav Kotulič -3.B a Marko Grejták  absolvovali krajské kolo Ekonomickej olympiády. Konalo sa v piatok, 27.1.2023  v Aule Michala Bosáka na Prešovskej univerzite na ul. Konštantínova 16, Prešov. 

            Žiaci absolvovali test zložený zo 4 častí. V prvej časti je 5 testových otázok s jednou správnou odpoveďou. Druhá časť bola  grafická, tretia argumentačná a štvrtá výpočtová úloha. Na vypracovanie testu je vyhradených 45 minút.  

            Vyhodnotenie bude známe začiatkom apríla. Ďakujem žiakom za reprezentáciu školy. 

            Vypracovala : Ing. Vrbenská 

        • Správa z LVK Tatranská Lomnica 16.1.-20.1.2023
          • Správa z LVK Tatranská Lomnica 16.1.-20.1.2023

          • Žiaci 1. a 3. ročníka sa v dňoch 16.1. až 20.1.2023 zúčastnili LVK v Tatranskej Lomnici. Ubytovaní boli v hoteli Morava** v blízkosti lyžiarskeho strediska.

            Cieľom kurzu bolo zdokonalenie lyžiarskych zručností žiakov. Tí boli rozdelení do skupín podľa svojich schopností a zručností. Ich inštruktormi boli Ing. Kubanková, Ing. Mikušová, Mgr. Mochnaľová, Ing. Vrbenská a Mgr. Vernarský. Aj keď nám počasie nie vždy prialo prežili sme pekný týždeň na svahu, počas ktorého sme sa mali lepšiu možnosť navzájom poznať a zažiť množstvo nových zážitkov.

            Vypracoval: Mgr. Matej Vernarský

        • Anglická olympiáda
          • Anglická olympiáda

          • Dňa 19. februára 2023 sa na pôde Súkromného gymnázia DSA, Sabinov konalo okresné kolo olympiády anglického jazyka.

            Táto olympiáda bola rozdelená do viacerých kategórii podľa zamerania škôl. Naša škola súťažila v kategórii 2 - D (študenti stredných odborných a hotelových škôl s maturitou, bez vekového obmedzenia).

            SPŠ stavebnú reprezentoval študent IV.B triedy – Michael Kormaník, ktorý pre našu školu získal úctyhodné PRVÉ MIESTO. Toto prvenstvo umožňuje postup do krajského kola olympiády.

            Týmto víťazovi srdečne blahoželáme a zároveň veríme, že sa bude dariť aj v následujúcom kole!

            Spracoval: Mgr. Jaroslav Krištof.

        • Ekonomická olympiáda
          • Ekonomická olympiáda

          • V dňoch od 6. decembra do 16. decembra 2022 prebiehalo školské kolo ekonomickej olympiády. Túto olympiádu organizuje INESS / Inštitút ekonomických a spoločenských analýz / pre žiakov z celého Slovenska.  Z našej školy sa do súťaže zapojili žiaci 3. a 4. ročníka, ktorí absolvovali online test /25 otázok za 25 minút/.  Do krajského kola s úspešnosťou viac ako 68%  postúpili Dávid Cicoň , Rastislav Kotulič , Marko Grejták. Všetkým zúčastneným ďakujeme.    Ing. Sivák Hroncová, Ing. Mikušová, Ing. Vrbenská

            Vypracovala : Ing. Vrbenská

        • Exkurzia Nitra
          • Exkurzia Nitra

          • Dňa 20.12.2022 sa uskutočnila dejepisná exkurzia do Nitry. Tejto exkurzie sa zúčastnilo 48 študentov od prvého, druhého a tretieho ročníka. Cieľom exkurzie bola návšteva ,,Expozície staroslovanskej kultúry''. Študenti mali možnosť oboznámiť sa so staroslovanským spôsobom života, odievania, stravovania, využitím predmetov každodennej potreby, zbraňami, technikami využitia zbraní v praxi a pod. 

            Okrem samotného oboznámenia sa s kultúrou našich predkov, študenti mali možnosť využiť novonadobunuté poznatky o starých Slovanoch ,,na vlastnej koži''. Vyskúšali sme si ťarchu slovanskej zbroje, dobové odevy, písanie na voskové tabuľky a iné predmety ranostredovekej každodennosti. Okrem samotnej expozície sme navštívili Svätoplukovo námestie v Nitre, kde sa konali Vianočné trhy. Odtiaľ sa naša dejepisná expedícia presunula na Nitriansky hrad. Počas návštevy hradu a katedrály sv. Emeráma mali študenti možnosť pozrieť si rôzne exponáty sakrálneho charakteru.

            Napriek nepriazni decembrového počasia bola exkurzia príjemným spestrením hodín dejepisu. 🙂

            Spracovali: Mgr. Dana Rázusová, Mgr. Jaroslav Krištof.